Den opprinnelige, patenterte Saltpipen er et naturprodukt som i utgangspunktet ble utviklet til å lindre puste- og luftveisproblemer, men det har vist seg at den også bedrer formen generelt. Saltpipen er utformet for både voksne og barn, og kan brukes av alle.

Fordelen ved bruk av Saltpipen

Basert på våre kunders tilbakemeldinger kan Saltpipen kunne bidra til å:

 • Gi lettere pust
 • Lett slimløsning
 • Lette hoste, nysing og kortpusthet
 • Lett astma
 • Lette allergier
 • Gi bedre søvn
 • Minimere snorking
 • Bedre formen generelt

«Anbefales på det varmeste»

Når det gjelder Saltpipen kan jeg trygt anbefale den på det varmeste. Jeg har brukt forskjellige apparater mot KOLS, fra leger som har anbefalt disse uten det store resultatet. Det som har hjulpet meg best er Saltpipen. Jeg har brukt den i 4 år. 

Hilsen Petter Fagertun, Værøy

«Anbefales»

Jeg begynte med Saltpipen denne uke! Utrolig effekt på hoste, både med og uten slim! Anbefales

Hilsen May Liss Vesterdal

Jeg har brukt den hver dag i måneder. Jeg får opp mere slim fra lunger etter røykeslutt og føler forskjell. Sitter og puster i den når Jeg leser eller ser på tv.

Jeg synes den fungerer veldig bra. Nå har jeg hatt pause noen uker og merker jeg må begynne igjen.. Jeg har også tett nese og pollen allergi så den har hjulpet en del for dette.

Hilsen Isabelle Ronnie

Enkel å bruke

Saltpipen er svært enkel å bruke, størrelsen er liten og hendig, og kan tas med overalt.

 1. Plasser Saltpipen mellom leppene.
 2. Pust inn på vanlig måte gjennom munnen og pust ut gjennom nesen. Når du bruker pipen første gangen, kan det smake litt salt, men det forsvinner etter et par gangers bruk.

Etter å ha brukt saltpipen jevnlig i omtrent en uke, vil du kunne merke at du puster lettere, dypere og at hoste som skyldes luftveisproblemer er blitt mindre. Saltpipen kan også brukes til å rense nesehulen og bidrar til å gi lindring til de som lider av høysnue, slimhinnebetennelse (rhinitt) eller bihulebetennelse (sinusitt). Plasser pipen ved det ene neseboret, pust inn og bytt til den andre siden.

Du kan bruke saltpipen mens du ser på TV, lytter til musikk eller leser en god bok. Den krever med andre ord ikke at du må gjøre noe spesielt eller at du må sette av tid i en ellers travel hverdag.

Bør brukes 15-25 min hver dag

Den unike ergonomiske utformingen og den lette vekten (totalt ca. 90 gram) gjør den enkel og behagelig å bruke. Saltpipen inneholder nok saltkrystaller til å kunne vare i 1-3 år ved daglig bruk. Det behøves ingen påfylling eller utskiftning.

Medisinsk utstyr, klasse I

Saltet i pipen ligger mellom to filter. Både filtrene og selve saltpipen er laget av nedbrytbart biokompatibel plast. Den Originale Saltpipen er sertifisert og registrert som medisinsk utstyr, klasse I. 

Saltpipen ble oppfunnet i Ungarn og inneholder utvalgte bergsaltkrystaller. Krystallene ble dannet for ca. 20 millioner år siden. Den ble i utgangspunktet spesielt utviklet til å lindre puste- og luftveisproblemer, men det har vist seg at den også bedrer formen generelt. De detoksifiserende egenskapene hjelper på oksygenopptaket og brukere opplever en markant bedring i den generelle helsetilstanden ved ganske enkelt å puste gjennom pipen. Saltpipen kan skape en lettere hverdag for røykere og kan hjelpe med å rense opp i åndedrettssystemet.

Fordelen med den originale Saltpipen er at den er beregnet til hjemmebruk og bidrar til å gi tilnærmet samme behandling i ditt eget hjem for en meget rimelig pris. Fordi salt er et naturprodukt som er blitt brukt til å kurere luftveisproblemer i århundrer, er det naturligvis trygt for barna våre også. Mange av foreldrene som har kjøpt saltpipen til barna sine har raskt fått erfare fordelene som inhalering gjennom pipen gir. Den Originale Saltpipen er sertifisert.

Pilot studie

Det er gjort en pilot studie vedr. saltinhalation på Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Les om dette ved å klikke HER. Les også brev vedr. Saltpipen og dens effekt fra Medisinsk Ansvarlig hos leverandøren på Saltpipen her: Sopipa

Som å stå ved havet

Når luften passere saltkrystallene ved inhalering oppleves det som å fylle lungene med sjøluft.  Mikroskopiske saltpartikler penetrerer dypt ned i lungene og bidrar til å løsne opp blokkeringer i bronkiene og bronkiolene som igjen kan bidra til å gjenopprette den normale slimtransporten. Dessuten dreper partiklene mikrobene, som kan forårsake betennelse i lungevevet. Mengden av salt som inhaleres gjennom pipen er knapt et mikrogram. Saltpipen kan brukes som et supplement til annen medisin.

Mange vegrer seg for å bruke salt fordi salt i vårt samfunn som regel er ensbetydende med natriumklorid, d.v.s. bordsalt eller koksalt, som vi kaller det til vanlig. Natriumklorid er en behandlet form for salt der mange nyttige mineraler er blitt fjernet og der man sitter igjen med bare en modifisert substans som kan være skadelig for kroppen, særlig med hensyn til blodtrykket.

Historie

Saltpipen stammer fra en gammel behandlingsform med natursalt. Behandlingen er blitt brukt i flere tiår i forbindelse med luftveisproblemer.

Under andre verdenskrig brukte innbyggerne i den tyske byen Ennepetal Klutert-hulen som tilfluktsrom. Til deres store forundring oppdaget de at de hostet vesentlig mindre og pustet lettere hver gang det var flyangrep. Senere kunne forskere bekrefte at mange av dem som brukte hulen som tilfluktsrom faktisk var blitt kurert for astma, bronkitt og andre sykdommer i luftveissystemet. De friske menneskene som skjulte seg i hulen hadde fått styrket immunforsvaret og sluttet å bli forkjølet. 

Klinikker i saltgrotter

Europeere har lenge nytt godt av spesielle klinikker i saltgrotter, der de har funnet lindring for sine pusteproblemer. Denne metoden kalles speleoterapi.
Leger har bemerket at «flere tusen pasienter er blitt hjulpet med denne metoden. Etter haloterapien (saltbehandlingen) ble det lettere å puste. Symptomer som nysing, hosting og kortpusthet dempes, og pasientene slipper unna med færre reseptbelagte medisiner.»

Behandling mot astma og kronisk bronkitt

Foreldre som misliker å gi barna reseptbelagt medisin kan føle seg lettet over at medisinsk forskning viser at «Haloterapi kan være en av de mest effektive for barn fordi de reagerer usedvanlig bra på all slags naturbehandling» (se referanse). Haloterapi har bestått mange kliniske studier i Europa, Russland og Canada. Den viser seg å være en trygg, effektiv og medikamentfri metode i behandlingen av luftveissykdommer.

Mange av de kliniske studiene konsentrerte seg om haloterapi i forbindelse med astma og kronisk bronkitt, men behandlingen er også svært effektiv som en overordnet eller adjuvant terapi på tvers av sykdommer i både øvre og nedre del av luftveissystemet.

Fordelen med Den Originale Saltpipen er at den er beregnet til hjemmebruk og bidrar til å gi tilnærmet samme behandling i ditt eget hjem for en meget rimelig pris.

Speleoterapi

Speleoterapi utnytter de spesielle forholdene i gruver og grotter for å kurere en rekke sykdommer, spesielt luftveissykdommer. Luften inne i grottene har svært lav konsentrasjon av støv som kan forårsake allergiske reaksjoner og astmaanfall. Dette reduserer alle former for irritasjon, og dermed reduseres eller elimineres sykdomssymptomene mens pasienten oppholder seg i grotten. Dette forklarer imidlertid ikke hvorfor behandlingen også har mer langvarig effekt.

Grotteluften er fem til ti ganger høyere

Etter at kroppen har oksidert karbon for å produsere energi. I atmosfæren er forekomsten av karbondioksid svært lav (0,03%), mens nivået i grotteluften er fem til ti ganger høyere, er den fremdeles meget lav. Den relativt høye forekomsten påvirker imidlertid det autonome nervesystemet og fremmer en dypere og mer intens pust. Pustetreningen bidrar til å kurere alle typer astma. Behandlingen i grottene foregår helt uten medisinsk behandling. Særlig gravide kvinner med astma kan benytte seg av behandlingsmåten uten å skade barnet.

Tilhengerne av behandlingsformen forteller at ved å fjerne irritasjonen får kroppen muligheten til å lege seg selv. En annen viktig faktor er den store mengden karbondioksid (CO2) som er i grotteluften. Gassen er ikke giftig. Vi puster selv ut karbondioksid


Behandling betalt av offentlig helsevesen

Effekten av speleoterapi er ikke anerkjent i alle land i verden.
Østeuropeiske land har brukt denne behandlingsmåten i mange tiår. Her betales behandlingen av det offentlige helsevesenet.
På grunn av manglende seriøs vitenskaplig forskning ser noen land, deriblant Storbritannia og USA, ingen medisinsk verdi av behandlingen. I disse landene blir behandlingen oftest omtalt som velvære, eller symptomlindring. I mellomeuropeiske land, og særlig Tyskland, har speleoterapi derimot hatt en slags gullalder i de siste ti årene.

Til tross for rapporter om gunstig korttidseffekt på lungefunksjonen kan ikke Cochrane-rapporten fastslå noe signifikante, pålitelige resultater. Klikk her for mer informasjon.

Speleoterapi er en holistisk eller alternativ medisinsk behandling. Speleo = Grotte.

Behandlingsformer relatert til speleoterapi

I Tyskland omfattes ikke behandlingen av helseforsikringen. Derfor ble kontrollerte kliniske forsøk for å teste behandlingens effektivitet satt i gang i Teufelshöle i 2002.
Andre underjordiske behandlingsformer tar i bruk radon, salt og andre naturresurser. Disse behandlingsformene er definitivt relatert, og tar i bruk aspekter av speleoterapi, men er egentlig ikke speleoterapi.

Ofte i saltgruver

I Russland og Øst-Europa utføres speleoterapi ofte i saltgruver. Man antar at saltet har legende effekt. Så vidt man vet er dette ikke bevist ennå. Salt er uansett brukt i mange subaeriske behandlingsformer, så hvorfor skulle det være annerledes under jorden? Denne typen behandling har et eget navn, nemlig haloterapi.

Det vises forøvrig til mange artikler som er publisert, blant annet:

 • Speleottherapy for asthma (Cochrane Review).
 • Deutcher Speläotherapieverband.
 • Speleotherapia.
 • A Sanatorium in the Underground Empire.
 • Salt mine Sanatorium by Sylvia P. Beamon, MA. An article about speleotherapy in Romania.
 • Speleotherapy: Salt of the Earth helps asthma patients breath east, by Julia Hakobyan.

Speleoterapi gjennomføres i saltsteinsgrotter i en rekke land i Europa, deriblant Romania, Polen, Mallorca og flere steder i Øst-Europa.

Begrensningen av naturlige saltgrotter har gjort at man siden 1990 tallet har bygget saltrom rundt om i verden for å få det lettere tilgjengelig for alle som ønsker denne formen for behandling ved Haloterapi.
Man skaper i saltrommet et klima som er identisk med de originale saltgrottene. Haloterapi bygger på tørrsaltets egenskaper, jevn temperatur, lav fuktighet samt negativ ion-ladning.

Fordelen med Den Originale Saltpipen er at den er beregnet til hjemmebruk og bidrar til å gi tilnærmet samme behandling i ditt eget hjem for en meget rimelig pris.