Hva er Utroligsalven?

UTROLIG universalsalve, eller Utroligsalven, som den kalles på folkemunne ble utviklet i 1985. Våre kunder har igjennom 37 år opplevd at salven kan virke lindrende på et bredt spekter av hverdagsproblemer. Vi har samlet et knippe bruksområder fra våre kunders erfaringer

 • Kløe og svie
 • Ømme muskler og ledd
 • Tørr og sprukken hud
 • Lette forbrenninger
 • Skrubbsår, gnagsår og småsår
 • Insektstikk
 • Tørre lepper
 • Sprukne neglerøtter
 • Lindring ved lette solskader/solforbrenning
 • Sårtilheling ved mindre overfladiske sår
 • Lett eksem
 • Lett psoriasis
 • Kviser
 • Ømme, kalde og slitne føtter
 • Lindring av munnsår/herpes
 • Og mye, mye mer
 • Kløe og svie
 • Ømme muskler og ledd
 • Tørr og sprukken hud
 • Lette forbrenninger
 • Skrubbsår, gnagsår og småsår
 • Insektstikk
 • Tørre lepper
 • Sprukne neglerøtter
 • Lindring ved lette solskader/solforbrenning
 • Sårtilheling ved mindre overfladiske sår
 • Lett eksem
 • Lett psoriasis
 • Kviser
 • Ømme, kalde og slitne føtter
 • Lindring av munnsår/herpes
 • Og mye, mye mer

Størrelser

Produktomtaler UTROLIG

«Til dere som er like skeptisk som meg når det kommer til alternativ medisin, jeg må bare si at jeg har prøvd denne på leggmusklene, jeg har slitt med verkende muskler i et par mnd, spes om natten, smurte på dette og all smerte ble borte etter ca 15 min, nå 2 dager senere er legg musklene fremdeles helt bra! ????????Jeg har også brukt salven en ukes tid på 2 vorter som jeg har hatt et års tid, de er nå helt borte. Jeg har anbefalt denne salven til venner og kollegaer nå, jeg kommer alltid til å ha en boks på badet fra nå av.»

Øyvind Halvorsrud

Denne lever virkelig opp til navnet sitt. Tar knekken på årelang kamp og utallige kremer og salver mot psoriasis under føttene.

– Marit Bjørnsen

«Kan ikke klare meg uten denne salven! Jeg har en krukke overalt, og når det gjelder brannsår er den helt forbløffende bra!!!»

– Tove Klokkerud
OPPRINNELIG MENT FOR MUNNEN

UTROLIG universalsalve og rensemiddelet ble opprinnelig utviklet i 1985 for å lindre ubehag ved bruk av tannproteser.
Underveis har våre kunder stadig funnet nye bruksområder og kommet med tilbakemeldinger på hvilke muligheter de gode planteoljene har på forskjellige plager. Vi har samlet mange av tilbakemeldingene i vår gjestebok

KAN HJELPE VED HUD- OG MUSKELPLAGER

Siden da har våre kunder opplevd at salven også kan virke lindrende på et bredt spekter av hudproblemer samt på ømme muskler. Produktet er ikke et legemiddel.

INNHOLD OG MIKROBIOLOGISK TEST

UTROLIG universalsalve er fremstilt av naturlige planteoljer og inneholder ingen parabener, fargestoffer eller konserveringsmidler.
Dansk Teknologisk Institutt har gjort en mikrobiologisk test av salven.
Produktet er ikke testet på dyr.

MANGE FORNØYDE KUNDER

For tips om hva du kan prøve universalsalven på, oppfordrer vi til å lese i vår gjestebok og på vår Facebook-side, der kundene våre forteller om sine erfaringer med salven. Til høyre på denne siden finner du noen av disse tilbakemeldingene sortert etter emne.

UTROLIG universalsalve består av eteriske oljer og planteoljer. Salven inneholder ingen parabener, fargestoffer eller konserveringsmidler. Salvens virkestoffer er naturlige planteoljer og eteriske oljer. Produktet er ikke et legemiddel og er ikke testet på dyr.

Planteoljene og deres virkning

På oppfordring fra mange av våre kunder har vi laget et kort oversikt over planteoljene og deres virkning.*

Blå kamille: Betennelseshemmende, sårhelende, forebyggende ved soppdannelse.
Geranium: Anvendes ved sår, lette eksemer, lette forbrenninger og munnbetennelse.
Ringblomst (Morgenfrue): Lett desinfiserende, betennelseshemmende, sopphemmende, reduserer muskelspenninger.
Peppermynte: Lokalbedøvende, betennelseshemmende, lett desinfiserende (frisk ånde).
Aloe vera: Hud og slimhinner, lette forbrenninger og lignende.
Kanel: Virker lett desinfiserende og er lettere lokalbedøvende.
Krusemynte: Lett desinfiserende, slimløsende og bidrar til fjerning av dårlig ånde.
Benzoharpiks: Lett desinfiserende og hudbeskyttende.
Niaouli: Bakteriehemmende og lett desinfiserende.
Cajeput: Smertestillende og mot kviser
Anis: Lett desinfiserende og slimløsende.
Rosmarin: Bakteriehemmende og sårhelende.
Merian: Lett desinfiserende.
Einebær: Stimulerer hud og slimhinner.
Eukalyptus: Lokalbedøvende, lett desinfiserende, smerte og kløestillende.

Ingredienser 
Petrolatum, Mentha Arvensis Herb Oil, Matricaria Recutita, Flower Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Cinnamomum Cassia Oil, Illicium, Verum Fruit Oil, Melaleuca Leucadendrom Cajaputi Oil, Mentha Viridis Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Melaleuca Viridiflora Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Origanum Majorana Herb Oil, Juniperus Communic Fruit Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycine Soja Oil, Tocopherol, Styrax Benzoin Gum, Benzyl Alcohol, Benzyl Cinnamate, Cinnamyl Alcohol, Cinnamal, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate, Citral, Limonene, Linalool, Coumarin, Aroma.

Forholdsregler
Bør ikke brukes ved kjent overfølsomhet eller allergier for noen av ingrediensene. Barns hud er klassifisert som sensitiv. En test av produktet på ett hudområde bør utføres før bruk. Avbryt behandlingen om det fremkommer tegn på kløe eller irritasjon.

Oversikten over planteoljene og deres virkning er kun få stikkord hentet fra diverse urteleksikon m.m. på internett. Søk gjerne selv på de individuelle planteoljene for mer utfyllende informasjon og egenskaper. Klikk på f. eks. denne nettsiden www.rolv.no/medisinplanter

Produktets veksthemmende effekt ble i september 1998 testet på Dansk Teknologisk institutt (seksjon for bioteknikk) for utvalgte bakterier og gjærsopper som naturlig forekommer i kroppen.

Formålet med undersøkelsen har vært å teste salvens veksthemmende effekt på Streptpcoccus salivarius (streptokokker), Actinomyces naeslundii, Staphylococcus aureus (stafylokokker) og Candida albicans (gjærsopp).

Konklusjon:

UTROLIG universalsalve hemmer utviklingen av de utvalgte bakterierene og gjærsoppene i og omkring området hvor salven er påført. Testen er utført flere ganger med samme resultat.

MIKROBIOLOGISK TEST AF UTROLIG RENSEMIDDEL og UTROLIG UNIVERSALSALVE

Dansk Teknologisk Institut, Sektion for Bioteknik, 1998.09.01, 508.88183/ver-525, Vinnie Ramussen.

Formål
Formålet med undersøgelsen er at teste UTROLIG rensemiddel /tandplejemidlet og UTROLIG universalsalvens væksthæmmende effekt over for Streptococcus salivarius, Actinomycetes naeslundii, Staphylococcus aureus og Candida albicans (gærsvamp).

Mikrobiologiske analysemetoder
Produkternes vækshæmmende effekt er undersøgt ved hæmningstest på agarplader, der er en modification af agardiffusionstesten til bestemmelse af f.eks. mikroorganismers følsomhed over antibiotika.

Princippet i hæmningstesten er, at bakterier eller gærsvampe udsås på agardyrkningssubstrater. På agarpladen anbringes en vis mængde af det produkt der ønskes undersøgt. Produktets indhold af aktive stoffer vil diffundere (sive) ud i agaren og derved hindre vækst af bakterier eller gærsvampe på et areal omkring produktet. Størrelsen af dette areal afhænger af produktets koncentration af vækshæmmende stoffer medfører en stor hæmningszone.

Hæmningstest af UTROLIG produkter
De udvalgte bakterier er, hver for sig, opformeret i BHI (Brain Heart Infusion) bouillon og ghærsvampen er opformeret i Yeast  Malt bouillon. Fra disse koncentrerede boullion-kulturer (10-108 kim pr. ml.) er der udsået 0,1 ml. kultur på de respektive dykningssubstrater (agarplader). Desuden er de koncentrerede kulturer fortyndet 100 gange (105 – 106 kim pr. ml) og 0,1 ml af hver fortyndet bouillonkultur er udsået på dyrkningssubstrater.

Følgende dyrkningssubstrater er anvendt:

– Blodagar til :            Streptococcus salivarius (ATCC 7073)

Actinomycetes naeslundii (ATCC 15987)
– Baird Parker til      
Staphylococcus aureus (ATCC 6538)

– Maltagar til             Candida albicans (CCUG 19915)

UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel: I centrum af dyrkningssubstraterne blev der anbragt en filterskive med 0,1 ml koncentreret UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel.

UTROLIG universalsalve: Der er til de respective dyrkningssubstrater påført UTROLIG universalsalve, der dækker et areal på ca. 4 cm2, svarende til ca. 0,1 gram salve.

Efterfølgende blev dyrkningssubstraterne inkuberet i 7 døgn ved 37°C. Substraterne blev jævnligt kontrolleret og samtidig blev hæmningszoner omkring det flydene tandplejemiddel (filterskiven) målt. Da salven ikke kan diffundere ud i agaren og give hæmningszoner på tilsvarende måde som det flydende produkt er dyrkningssubstraterne kontrolleret for vækst af mikroorganismer i og omkring området med «UTROLIG» universalsalven.

Hver test er udført med to gentagelser, det vil sige, at alle testene er udført tre gange.

Resultater
Resultaterne fra Hæmningstest af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel er angivet i tabel 1.

Det fremgår af tabel 1, at der er påvist en hæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel over for væksten af de uudvalgte mikroorganismer, idet der er påvist hæmningszoner i størrelsesordenen 3,3 8,0 mm.

Der er påvist en hææmende effekt af UTROLIG universalsalven, idet vækst af de udvalgte bakterier og gærsvamp ikke er påviselig i og omkring området med UTROLIG universalsalven.

Tabel 1. Vækst hæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel over for bakterier og gærsvampe

Mikroorganisme                   Koncentreret UTROLIG

                                             rensemiddel/tandplejemiddel

                                             Hæmningszone i mm

Streptococcus salivarius
– Koncentreret kultur                    6.0             6.1             6.3
– Fortyndet kultur                          6.0             5.6             4.5

Actinomycetes naeslundii
– Koncentreret kultur                    6.5             5.9             5.5
– Fortyndet kultur                          7.5             7.9             8.0

Staphylococcus aureus
– Koncentreret kultur                    3.6             3.3             3.7
– Fortyndet kultur                          4.3             4.1             4.3
Candida albicans
– Koncentreret kultur                    3.6             3.5             3.7
– Fortyndet kultur                          4.4             5.2             5.0

Konklusion
Der er påvist en væksthæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel og UTROLIG universalsalve over for Streptococcus salivarius, Actinomycetes naeslundii, Staphylococcus aureus og Candida albicans. På bakgrund af af førsøgsresultaterne, må der forventes, at koncentreret UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel og UTROLIG universalsalven har en hæmmende effekt på væksten af et bredt udsnit af den naturlige forekommende mikroflora i mundhulen.

Vinnie Rasmussen

Sektion for Bioteknik

Forslag til hva universalsalven kan prøves på:

 • Kløe
 • Svie
 • Kviser
 • Insektstikk
 • Lett eksem
 • Lett psoriasis
 • Tørre lepper
 • Tørr og sprukken hud
 • Lette forbrenninger
 • Sprukne neglerøtter
 • Lindring ved lette solskader/solforbrenning
 • Sårtilheling ved mindre overfladiske sår
 • Ømme muskler og ledd
 • Skrubbsår, gnagsår og småsår
 • Ømme, kalde og slitne føtter
 • Lindring av munnsår/herpes

Forslagene er basert på våre kunders uttalelser

Produktene og ingrediensene er ikke testet på dyr.